Regiotour raden in november

29 november 2018

Nieuws

In de maand november zijn gesprekken geweest met de raden van de gemeenten Boxmeer, Landerd, Haaren,  Boekel, Oss en Uden. De zes bijeenkomsten trokken in totaal zo’n 150 raads- en burgerleden, wethouders en burgemeesters.

Lokale ondernemers vertelden wat de regionale samenwerking in AgriFood Capital Noordoost-Brabant voor hen concreet had opgeleverd. In Boekel bijvoorbeeld was dat de initiatiefnemer van het vernieuwende varkenshouderijconcept Het Familievarken. In Landerd werd de bijeenkomst georganiseerd bij tuinbouwbedrijf Jonkergouw (‘Bospeentopper’). Jos Hakkennes van Duurzame Kost vertelde in Boxmeer over innovaties in aquaponics en Geert Hol in Uden over pionieren in Agro As de Peel.

Bij alle bijeenkomsten bespraken lokale bestuurders aan de hand van concrete resultaten in hun gemeenten de toegevoegde waarde van regionale samenwerking. De maatschappelijke en economische opgaven voor Noordoost-Brabant, de urgentie om hierin samen op te trekken, de organisatie van projecten en rol van de raden, waren gespreksonderwerpen voor regiomanager René Peerenboom. De aanwezigen kregen daarbij alle ruimte om vragen te stellen.

   

De Regiotour ('Rondje langs de Raden’) heeft als doel om gemeenteraden bij te praten over de brede regionale samenwerking in Noordoost-Brabant en de triple-helix samenwerking in AgriFood Capital. In de periode september 2018 – januari 2019 worden alle aangesloten gemeenten en waterschappen aangedaan. De bijeenkomsten zijn bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan, resultaten en ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. De Regiotour wordt georganiseerd in overleg met de betrokken burgemeesters, colleges en griffiers.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?