Meer internationale samenwerking agrifood regio’s

18 oktober 2017

Nieuws

Op 10 en 11 oktober jl. ontmoetten bestuurders van de regio’s Venlo, AgriFood Capital Noordoost-Brabant en Food Valley elkaar in Brussel tijdens de European Week of Regions and Cities. Dit gebeurde in aanwezigheid van Europarlementariër Jan Huitema. Samen met landbouwattaché Nico van Opstal bespraken ze Huitema’s visie op het gemeenschappelijk landbouwbeleid en de kansen en uitdagingen voor regio’s en Europa in de komende periode.

De gezamenlijke kracht van de drie voedsel regio’s werd tijdens deze bijeenkomst benadrukt. Ook zijn stappen gezet om in internationaal verband meer samen op te trekken. Deze samenwerking is belangrijk in het kader van de internationale profilering van Noord(oost)-Brabant als topregio in agrifood. De bestuurders van de gemeenten Cuijk, Meierijstad en Oss bezochten daarnaast verschillende bijeenkomsten om de relaties met andere (inter)nationale regio’s en steden verder te versterken.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?