Infoboard Brabantse veehouderij gelanceerd

10 november 2017

Nieuws

Onlangs heeft de provincie Brabant het Infoboard veehouderij gelanceerd. Deze website ingeeft inzicht in de cijfers over de veehouderij in de Noord-Brabant.

Op dit moment zijn er drie thema’s: dieraantallen, stalemissies en impact op de omgeving. De pagina over stalemissies geeft per veehouderijsector informatie over de ontwikkeling in de emissie van ammoniak geur en fijnstof. De pagina over impact op de omgeving geeft op kaarten aan waar in de provincie zich momenteel de meeste knelpunten met emissies voordoen. De cijfers over dieraantallen en veehouderijbedrijven in Noord-Brabant komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Bestand Veehouderijbedrijven.

Het Infoboard veehouderij is een initiatief van het Innovatieprogramma Brabantse AgroFood 2020. AgriFood Capital is een van de partners van dit provinciale innovatieprogramma.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?