Injectie van 240.000 euro voor innovatie in Noordoost-Brabant

23 mei 2017

Nieuws

Het AgriFood Capital subsidiecomité kende onlangs innovatiesubsidies toe aan vijf innovatieve ondernemers uit Noordoost-Brabant. Door een financiele injectie van in totaal 240.000 euro gaan de volgende projecten van start:

  • Floating Farm Holding BV: haalbaarheidsonderzoek voor een drijvende boerderij (floating farm); de beoogde locatie is ’s-Hertogenbosch;
  • No Food Wasted: ontwikkeling van onderzoeksmodellen voor voedselverspilling bij restaurants, boeren en consumenten;
  • HAS Hogeschool: haalbaarheidsonderzoek en ontwikkeling van een businessplan voor Livestock Research & Innovation Center; de beoogde locatie is 's-Hertogenbosch;          
  • AFB International: ontwikkeling van POWLIAFB, een reeks smaakverbeteraars en een bijbehorend doseersysteem voor de petfoodindustrie;
  • Koert van Bemmel: ontwikkeling van een businessmodel voor het voedselbos, een vernieuwende locatie voor voedselproductie zonder bestrijdingsmiddelen. 

De subsidies worden toegekend op basis van de Regeling Economie & Innovatie Noordoost-Brabant. Deze regeling wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?