Innovation Makers AgriFood aan de slag met AgroProeftuin de Peel

24 september 2019

Nieuws

Afgelopen week werden tijdens de eerste Meetup - in een reeks van zes - alle challenges van AgriFood Innovation Makers 2019 gepresenteerd. Dat gebeurde in het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch.

Er was veel belangstelling voor de challenge van AgroProeftuin de Peel. Tot nu toe werken er voornamelijk (agrarische) ondernemers aan innovatieprojecten in kringlooplandbouw. Zo nu en dan zijn er studenten van de HAS en de WUR bij betrokken. Hoe zorgen we ervoor dat er veel meer studenten maar ook inwoners gaan pionieren in de Proeftuin?

De komende periode zullen drie bevlogen innovation makers zich vastbijten in dit vraagstuk. Hun achtergrond? Voedingsmiddelentechnologie, Landschap Design en Food Innovation. Ze gaan zich onder andere verdiepen in de verbinding boer-burger en de ruimtelijke aspecten van de proeftuin. Samen komen ze - onder begeleiding van professionals - tot een concreet plan voor een aansprekend product, locatie en/of dienst dat eind van dit jaar wordt gepresenteerd.

We gaan de ontwikkelingen op de voet volgen!

 

 

Innovation Makers AgriFood Challenge 2019 is een initiatief van de provincie Noord-Brabant. Het is een challenge voor studenten en startups die samen met ervaren professionals uit het bedrijfsleven en docenten aan de slag gaan met vragen uit de agrifoodsector. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstanties (de ‘challengers’) dragen hiervoor ‘hersenkrakers’ uit de praktijk aan waarvoor zij nog geen oplossing hebben gevonden. De thema’s zijn Future Food, Hightech Farming en Food Value.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?