Innovation Makers AgriFood verdiepen zich in Hightech Farming

24 oktober 2019

Nieuws

Op 22 oktober jl. vond op Strijp S in Eindhoven de tweede Masterclass voor de studenten en startups van Innovation Makers AgriFood plaats. De hoofdrollen waren weggelegd voor precisielandbouwer Jacob van de Borne met ‘Frietje precies’ en city farmer Jos Hakkenes van Duurzame Kost.

Hun kennis en verhalen vormen mooie inspiratiebronnen voor de studenten om de 15 lopende challenges van bedrijven en organisaties op te lossen. Zo buigt een kleine groep studenten zich over uitdaging van AgroProeftuin de Peel hoe meer studenten aan het pionieren in kringlooplandbouw te krijgen.


Presentatie AgroProeftuin de Peel challenge

Kijk hier voor een sfeerimpressie van deze bijeenkomst of op de website van de provincie. De volgende Masterclass voor de ‘innovatie makers’ is op 5 november a.s. met als thema ‘Food Value’. De inspiratoren zijn dan Carlos Faes (Philips Fruittuin), Roger Engelberts (Imagro) en Josse Haarhuis (Buitengewone Varkens).

Innovation Makers AgriFood Challenge 2019 is een initiatief van de provincie Noord-Brabant in samenwerking met onder andere AgriFood Capital, Grow Campus en OndernemersLift+. Studenten en startups bedenken samen met docenten en ervaren professionals uit het bedrijfsleven oplossingen voor ‘hersenkrakers’ van bedrijven en organisaties. De thema’s zijn Future Food, Hightech Farming en Food Value.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?