Inspiratie: duurzame inzetbaarheid bij Tausch Brand Sensations

25 januari 2019

Nieuws

AgriFood Capital Werkt! helpt werkgevers die al met duurzame inzetbaarheid aan de slag zijn of juist willen gaan. Via het regionale project ‘Wendbaar & Weerbaar Noordoost-Brabant’ worden hiervoor instrumenten en financiële middelen beschikbaar gesteld.

Een van de deelnemende koploperbedrijven is Tausch Brand Sensations uit Schijndel. Tausch ontwerpt en bouwt beursstands en interieurs van bedrijfsruimtes. Het bedrijf maakt heuse belevingsruimten die hun klanten helpt hun commerciële doelstellingen te halen. Hieronder hun verhaal.

Tausch is 50 jaar geleden gestart als familiebedrijf en vandaag de dag wereldwijd actief en toonaangevend in standbouw. Het is een uitdagende branche die om een gedegen bedrijfsvoering vraagt. In de bedrijfsvoering stelt Tausch de ontwikkeling van de medewerkers centraal. Want als de medewerker groeit, groeit het bedrijf ook.

In 2011 werd met de introductie van lean de eerste stap gezet op weg naar duurzame inzetbaarheid. Dit resulteerde in het Samen op één lijn initiatief van het personeel: elk kwartaal organiseert een Tausch-afdeling voor het hele bedrijf een uitdagende activiteit. Ook bedachten de medewerkers een jaarlijkse stagedag. Zo kan iedereen binnen het bedrijf alle soorten werkzaamheden leren kennen.

Na dit succes is het tijd voor de volgende stap, vindt Tausch. Het bedrijf gaat nu intern aan de slag met het stimuleren van persoonlijk leiderschap en een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel. Dit is nodig om duurzame inzetbaarheid goed te laten landen op alle niveaus binnen de organisatie. Daarmee kan Tausch beter inspelen op de veranderingen op de arbeidsmarkt.

Tausch is een van de koploperbedrijven binnen het project ‘Wendbaar & weerbaar Noordoost-Brabant’. Er zijn ook mogelijkheden voor bedrijven om met 75% subsidie de eerste stappen te zeten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, met name om bewustwording te creëren bij leidinggevenden en medewerkers. Kijk hier voor meer informatie.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?