Inspiratievolle 3e masterclass Duurzaam en Gezond aan tafel in Brabant

19 februari 2019

Nieuws

Sinds oktober vorig jaar draait het programma ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel in Brabant’ op volle toeren. Het initiatief richt zich op de aanpak van voedselverspilling en verbetering van de kwaliteit van leven in Brabantse zorginstellingen.

Naast coaching per deelnemende zorginstelling worden er vijf gezamenlijke masterclasses georganiseerd, verspreid over heel Brabant. Binnen een jaar werken de instellingen toe naar een hogere maaltijdtevredenheid, lagere kosten, minder verspilling en duurzamer inkopen. 

Vorige maand vond de derde masterclass plaats bij De Ark, op het terrein van GGZ Westelijk Noord-Brabant in Halsteren. Smaakprofessor Peter Klosse ging met de deelnemers aan de slag met een interactieve smaak- en proefsessie. Ook presenteerden de deelnemers de resultaten van hun werkopdrachten om te komen tot lekkerder, gezonder en duurzamer eten en drinken. Het werd een dag vol inspiratie.

De volgende Masterclass wordt georganiseerd bij Cello in ’s-Hertogenbosch. De vorige Masterclass vond plaats bij Huize Padua in Boekel. Kijk hier voor een sfeerimpressie.

Duurzaam en Gezond aan Tafel in Brabant is een gezamenlijk initiatief van Diverzio, AgriFood Capital, Rabobank ’s-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Godshuizen in samenwerking met Academie voor Gastronomie, Diagnose Voeding en Gezondheid, Care Culinair, FoodFirst Network en NEVI.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?