Kastelenoverleg in teken van Energietransitie

24 juni 2019

Nieuws

‘Energietransitie op Zuid-Nederlandse schaal’ was het thema van het 12de Kastelenoverleg van Brainport Network op 20 juni 2019 in Kasteel Limbricht. AgriFood Capital en AgriFood Capital Werkt! waren als partners van het netwerk vertegenwoordigd.

Energietransitie en klimaatverandering vragen om een vernieuwende economische aanpak. Zuid-Nederland staat hierdoor op de drempel van een nieuwe tijd. Er zijn veel kansen voor Zuid-Nederland met zijn hoogtechnologische profiel, de aanwezige kennisinstellingen en met zijn innovatieve uitstraling. Tegelijkertijd levert de regio als de industriële motor van Nederland met een omvangrijk chemiecluster een forse bijdrage aan de CO2-uitstoot.

Voor Brainport Network ligt daar een uitdagend dilemma. Hoe hiermee om te gaan? Lees meer in het verslag van het Kastelenoverleg.
 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?