Landbouwvernieuwende projecten van start in AgroProeftuin de Peel

13 februari 2019

Nieuws

Met het slaan van het eerste piketpaaltje markeerde de Landerdse burgemeester Marnix Bakermans als voorzitter van de regionale Kopgroep Transitie Landbouw vandaag de officiële start van 14 innovatieve projecten in AgroProeftuin de Peel. Alle proefvelden werden ingemeten door een rentmeester.

De Proeftuin breidde eind vorig jaar uit van 5 naar 35 hectare experimenteerruimte. In ruil voor extra natuur in omgeving van de Proeftuin gaat transitie van de landbouw in de regio Noordoost-Brabant naar een nieuwe fase.

De initiatieven op de locatie variëren van bodemverbeteringsprojecten tot natuurinclusief boeren, van de ontwikkeling van alternatief eiwitrijk voer voor dieren tot producten voor menselijke consumptie. Verderop in de regio wordt gewerkt aan een emissieloze varkenshouderij en de herontwikkeling van het voormalige ki-station in Beers tot eiwitcampus. Het doel van alle projecten is om kringlopen zoveel mogelijk te sluiten.

Binnenkort lanceert AgroProeftuin de Peel een eigen website waarop alle proeven te volgen zijn. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier. Lees meer in het persbericht of in het Brabants Dagblad.

AgroProeftuin de Peel werkt aan vernieuwing van de landbouw. De Proeftuin komt voort uit de samenwerking van overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen in AgriFood Capital. Naast de 17 gemeenten in de regio Noordoost-Brabant zijn ook de volgende partijen betrokken: de lokale ZLTO-afdelingen, waterschap Aa en Maas, de Brabantse Milieufederatie, Wageningen UR en HAS Hogeschool.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?