Lijst Food 100 van 2019 bekend

7 oktober 2019

Nieuws

De Food100 lijst van 2019 is bekend! Tijdens een feestelijk event op CHV de Noordkade in Veghel werden de 100 voedselveranderaars van dit moment in het zonnetje gezet. Dat gebeurde traditiegetrouw op de dag voorafgaand aan de start van Dutch Food Week.

Food100 is als initiatief opgezet om innovatie en verduurzaming van het voedselsysteem te versnellen. Van boer tot bord. Dat is nodig omdat welvaartsaandoeningen zoals obesitas, en thema’s als aantasting van de biodiversiteit, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming directe gevolgen zijn van de manier waarop wij lange tijd voedsel hebben geproduceerd en geconsumeerd. Dat moet en kán anders.

Food100 is dan ook een dynamisch netwerk van vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Het netwerk zorgt voor nieuwe contacten en extra inspiratie. Dit jaar kregen vier van hen een speciale vermelding vanwege hun buitengewone prestaties. Lees hier verder of ga direct naar de Food100 lijst van 2019.

Food 100 is een initiatief van AgriFood Capital, Foodhub, Food Inspiration en Slow Food Youth Network. Het netwerk wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?