Minister Carola Schouten opent studiejaar 2019-2020 HAS Hogeschool

9 september 2019

Nieuws

Onder grote belangstelling opende Carola Schouten, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het studiejaar 2019-2020 van de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. In haar speech sprak zij over het belang van groen HBO-onderwijs en de mooie kansen voor de studenten om te werken aan de voedselsystemen van de toekomst. De minister noemde daarbij een aantal inspirerende voorbeelden van (oud) HAS-studenten. 

Ook gaf ze haar visie op kringlooplandbouw en de rol van toegepaste kennis om de omslag naar deze vorm van landbouw mogelijk te maken. "Er komen extra kringlooplectoren, die worden gekoppeld aan regionale proeftuinen voor kringlooplandbouw. Onder andere in De Peel. Daar krijgen agrariërs de ruimte om te experimenteren met mest en nieuwe teelten", kondigde de minister onder andere aan.

Dat is goed nieuws voor AgroProeftuin de Peel. Eerder dit jaar werd deze kringlooplandbouw-proeftuin van AgriFood Capital in het Realisatieplan visie LNV aangewezen als één van de vijf experimenteergebieden voor kringlooplandbouw (als onderdeel van en in verbinding met het Interbestuurlijk Actieprogramma Zuidoostelijke zandgronden). De komende periode moet duidelijk worden hoe de verbinding met de lectoraten gemaakt zal worden. 

Lees hier de volledige toespraak van minister Schouten.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?