MKB Innovatie Top 100 van 2018 bekend

2 oktober 2018

Nieuws

Op 26 september a.s. presenteerde de Kamer van Koophandel in samenwerking met DFT de MKB Innovatie top 100 van 2018. Dit is de jaarlijkse ranglijst met 100 concrete innovaties van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf.

Dit jaar staan er 16 bedrijven uit Brabant in de top 100. Hieronder bevinden zich drie agrifood-bedrijven die onder begeleiding zijn (geweest) van OndernemersLift+:

FruitFunk kreeg bovendien MKB Innovatiesubdisie van AgriFood Capital Noordoost-Brabant. De winnaar van de MKB Innovatie Top 100, Groasis BV, werd in 2016 door het Ministerie al uitgeroepen tot Nationaal Icoon. Het bedrijf heeft twee soort growboxen ontwikkeld waarmee bomen en planten kunnen groeien in de woestijn zonder irrigatie. Eén is van plastic en wordt in Brabant gemaakt. Een tweede wordt van oud papier gemaakt (kan een jaar lang water vasthouden) en is volledig circulair en biobased.

Een mooie oplossing om 'verwoestijning' tegen te gaan en voor het wereldwijde CO2 probleem. Kijk voor volledige lijst op www.mkbinnovatietop100.nl.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?