MKB-Innovatiesubsidie voor zes nieuwe initiatieven in de regio

26 juni 2018

Nieuws

Onlangs hebben zes ondernemingen in de regio via AgriFood Capital een innovatiesubsidie gekregen. Met de toekenning van deze subsidies wordt een impuls gegeven aan innovatie in Noordoost-Brabant. De totale waarde bedraagt ca. 300.000 euro. Mede dankzij de subsidie kunnen de volgende initiatieven van start gaan:

Sleegers Techniek
de ontwikkeling van een afvalloze verwerkingsmethode van bardeerspek- met een beter leven keurmerk. Hiermee zou de eerste beter leven leverkaas kunnen worden gemaakt.                            

ARTPred
de ontwikkeling van een klinisch gevalideerde, commerciële test om de vruchtbaarheid van paarden te meten. Deze test maakt het mogelijk om fokprogramma’s te optimaliseren, bijv. door middel van met aangepaste voedingsschema’s.                              

Fruitfunk
de ontwikkeling van een duurzaam productieproces voor 100% natuurlijke fruitrepen. Het streven is een transparante inzichtelijke keten met eerlijke producten.

InstallatieVentilatie Techniek Boxmeer
de ontwikkeling van een innovatief, universeel filtersysteem om fijnstof uit pluimveestallen te verwijderen.

AvL Motion
de ontwikkeling en het testen van een autonome aspergeoogstmachine. Deze machine moet personeel besparen en tegelijkertijd zorgen voor een betere oogstkwaliteit.

BOON Food Concepts
de ontwikkeling van een eigen extrusietechniek voor de productie van bonensnacks zonder toevoegingen. Ook wordt onderzocht of deze techniek voor andere productontwikkelingen kan worden gebruikt, zoals nieuwe grondstoffen voor vleesvervangers.        
              

De MKB innovatiesubsidie wordt verstrekt op basis van de Regeling Economie en Innovatie Noordoost-Brabant. De subsidieregeling stimuleert innovatie en samenwerkingen tussen MKB-ondernemingen in Noordoost-Brabant. De regeling wordt uitgevoerd door AgriFood Capital in samenwerking met de provincie Noord-Brabant.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?