Mozaïek Dommelvallei naar IABR 2018-2020

7 maart 2018

Nieuws

Uit de 170 inzendingen uit Nederland en Vlaanderen is Mozaïek Dommelvallei geselecteerd als een van de 30 praktijken voor de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam 2018-2020 (IABR). Dat is de tweejaarlijkse manifestatie over architectuur gericht op stedenbouw, op de toekomst van de stad en de grote uitdagingen voor ontwerpers. Dit internationale event staat in het teken van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en het klimaatverdrag van Parijs.

Mozaïek Dommelvallei is geselecteerd vanwege het ontwerp en de toepassing van ‘watermachines’. Dit zijn oplossingen waarbij de wateropgaven van het gebied (grond- en oppervlaktewater) slim worden gecombineerd met vraagstukken over wonen, werken en innovatief ondernemen. In de IABR wisselen de deelnemende praktijken kennis en ervaring uit om elkaar te helpen én om de wereldwijde ambities sneller te kunnen bereiken.

In Mozaïek Dommelvallei - de gebiedsontwikkeling langs de Dommel tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch - werken inwoners, bedrijven, gemeenten, waterschappen en maatschappelijke instellingen samen aan ruimtelijke vraagstukken op het gebied van stad, natuur en productieland. Noordoost-Brabant is vertegenwoordigd door Jos van den Bogaart, wethouder van Mill. De Dommelvallei is één van de voormalige gebiedsopgaven van Regio Noordoost-Brabant, de overheidssamenwerking in AgriFood Capital.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?