Natuurnetwerk Brabant breidt uit

25 juli 2017

Nieuws

In (Noordoost-)Brabant maken steeds meer organisaties, ondernemers, gemeenten en particulieren zelf natuur. Bijvoorbeeld door een eigen natuurgebied aan te leggen. Of door voedselbomen te planten op het eigen bedrijf. Dit doen zij om de eigen woonomgeving te verrijken, als buffer tegen klimaatverandering of als een investering in de toekomst van bedrijven.

Door Brabantse natuurgebieden te vergroten en onderling te verbinden, ontstaat een sterk Natuurnetwerk Brabant. Dit netwerk heeft als doel het vergroenen van woon- en bedrijfsomgeving. Het Groen Ontwikkelfonds brengt deze natuurmakers in beeld. Bekijk hier de video’s over natuurmakers die zelf natuur maakten en toevoegden aan het Natuurnetwerk Brabant. 

De doelstelling van Natuurnetwerk Brabant sluit aan bij AgriFood Capitals ambitie om een veerkrachtige leefomgeving te realiseren. Meer informatie is te vinden op de website van het Groen Ontwikkelfonds.

 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?