Netwerkevent Keep on learning zeer geslaagd

23 februari 2018

Nieuws

Keep on learning, trends, tips & tools was de titel van het tweejaarlijkse netwerkevent van AgriFood Capital Werkt! op 22 februari jl. in Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch. Het event trok ca. 120 werkgevers uit bedrijfsleven en onderwijs, vakbondsvertegenwoordigers en arbeidsmarktprofessionals.

Na het welkom door Huib van Olden, voorzitter van AgriFood Capital Werkt!, nam key note speaker Peter Ros de aanwezigen mee in de trends in technologische ontwikkelingen. Technologie heeft een grote impact op mensen, bedrijven en de samenleving als geheel. Onder begeleiding van dagvoorzitter Cristel van de Ven volgde een levendige forumdiscussie tussen arbeidsmarktexperts over de motivatie van medewerkers om actief aan de slag te gaan met hun eigen ontwikkeltraject. Ook vanuit de zaal werd goed mee-gediscussieerd.

De netwerkbijeenkomst markeerde ook de soft-launch van ‘Keep on Learning’, de nieuwe communicatiecampagne van AgriFood Capital Werkt! die vanaf maart als een beweging door de regio gaat. Symbool voor deze beweging is het Keep on Learning Estafettestokje dat doorgegeven wordt aan werkgevers die zich actief inzetten voor de ontwikkeling van hun werknemers. Het eerste Stokje werd uitgereikt aan Roy Paalman van Vion. Werkgevers kunnen genomineerd worden via de website van AgriFood Capital.

Vervolgens ondertekenden werkgevers, onderwijsinstellingen, gemeenten en vakbonden het Scholingsakkoord ‘Meters maken op Leren(d) Werken’. Dit unieke akkoord gaat ervoor zorgen dat laaggeschoolde mensen eenvoudiger aan werk komen. Noordoost-Brabant is de eerste arbeidsmarktregio die op dergelijke schaal werk maakt van werkvoorziening van laaggeschoolden.

Tot slot ging het gezelschap uiteen in zes verschillende interactieve sessies. De deelnemers kregen inspiratie, tips & tricks om concreet aan de slag te gaan met leer- en ontwikkeltrajecten. Het programma werd afgesloten met een netwerkborrel. De aanwezigen kijken terug op een zeer geslaagde middag.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?