Nieuwe innovatieprojecten van start met subsidie E&I

25 juni 2019

Nieuws

Drie innovatieprojecten kregen onlangs een impuls via de Regeling Economie en Innovatie Noordoost-Brabant. De totale projectwaarde bedraagt ruim 280.000 euro. In totaal werd er zo'n 140.000 euro subsidie verstrekt:

Duurzame Mais telen in Permanent Grasland - Loonbedrijf Peter Loeffen
Dit project heeft als doel om een maisteeltmethode op zandgrond te ontwikkelen waarbij er minder stikstof naar grondwater uitspoelt. Deze methode draagt bij aan een duurzamere maisproductie doordat de bodemgezondheid verbetert en er minder gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.

Kip datachain - FoodInsights
Het project heeft als doel om een dataplatform te ontwikkelen voor de kipindustrie op basis van blockchaintechnologie. Door relevante transacties in de keten zichtbaar te maken, zowel product- als geldstromen, draagt het platform bij aan een grotere transparantie in de kipketen.

Automatische optische sorteerlijn champignons - Verbruggen Mechanisatie
In dit project wordt een automatische optische sorteermachine ontwikkeld voor de oogst van champignons. De machine detecteert verontreinigde voetjes en snijdt deze af. De kwaliteit van producten voor verwerkingsbedrijven wordt verbeterd en er worden minder partijen afgekeurd.

Nog steeds subsidie beschikbaar
De Subsidieregeling Economie en Innovatie Noordoost-Brabant is bedoeld om vernieuwende, innovatieve samenwerkingsprojecten voor het MKB aan te jagen. Projecten gericht op transitie landbouw, klimaat & energie en voeding & gezondheid komen in aanmerking voor deze subsidie. Het kan bijvoorbeeld gaan om haalbaarheidsstudies of om de ontwikkeling van prototypes of nieuwe diensten. De maximale subsidie per aanvraag bedraagt 50.000 euro, met een maximum van 50% van de totale kosten.

Kijk hier voor de voorwaarden of neem contact op met Celine van Soest, celine.vansoest@regionoordoostbrabant.nl.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?