Nieuwe innovaties: van vleesvervanger tot sulfietvervanger

21 november 2019

Nieuws

De afgelopen maanden konden drie nieuwe innovatieprojecten in Noordoost-Brabant van start. De totale projectwaarde bedraagt 445.000 euro. Hiervan wordt 150.000 euro gesubsidieerd.

De ontwikkeling van een nieuwe generatie vleesvervangers op basis van veldbonen - BOON-Foodconcepts B.V.
BOON-Foodconcepts en Compaxo Fijne Vleeswaren ontwikkelen samen een nieuwe generatie plantaardige veldbonen-worstjes. Deze innovatie draagt bij aan de transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten.

Vision-technologie in combinatie met watersnijunit voor prei - Verbruggen-Mechanisatie B.V.
Verbruggen Mechanisatie en Genson Fresh Fruits & Vegetables ontwikkelen een watersnijsysteem voor prei op basis van een vision-techniek. Deze innovatie verbetert de kwaliteit en houdbaarheid van de producten en vermindert de belasting van medewerkers.

Ontwikkeling product en productieconcept sulfietvervanger in de foodindustrie - Biobased product ontwikkelings coöperatie (BPOC)
Afgelopen jaren is een preparaat voor sulfietvervanging in wijn ontwikkeld. Dit prepraat kan ook in de voedselindustrie worden toegepast maar dat moet nog op fabrieksschaal worden getest. Ook wordt er aan een commerciële propositie gewerkt.
 

De Subsidieregeling Economie en Innovatie Noordoost-Brabant is bedoeld om vernieuwende, innovatieve samenwerkingsprojecten voor het MKB aan te jagen. Het gaat om innovaties in transitie landbouw, klimaat & energie en voeding & gezondheid. Te denken valt aan haalbaarheidsstudies, ontwikkeling van prototypes of om nieuwe diensten. De maximale subsidie per aanvraag bedraagt 50.000 euro, met een maximum van 50% van de totale kosten. De regeling voor 2019 is inmiddels gesloten.

Ook in 2020 innovatiesubsidie beschikbaar
In maart 2020 gaat de regeling Economie en Innovatie Noordoost-Brabant opnieuw open. De provincie Noord-Brabant stelt in totaal 1,3 miljoen euro beschikbaar voor innovatieprojecten in de Brabantse regio’s. Lees meer op de website van de provincie.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?