Noordoost-Brabant eerste regio met Scholingsakkoord

23 februari 2018

Nieuws

Werkgevers, onderwijsinstellingen, gemeenten en vakbonden in Noordoost-Brabant gaan samen laaggeschoolde mensen eenvoudiger aan werk helpen. Hiervoor zetten de partijen op 22 februari jl. hun handtekening onder het regionale Scholingsakkoord ‘Meters maken op Leren(d) Werken’.

De komende twee jaar worden 400 werkplekken gecreëerd in kansrijke sectoren zoals procestechniek, logistiek, (af)bouw, zorg en horeca. De Praktijkverklaring die de opgeleide deelnemers krijgen, is niet alleen een soort diploma maar ook de opstap naar doorleren op het MBO. Het Scholingsakkoord vergroot hiermee de kansen van laaggeschoolden op de arbeidsmarkt én helpt werkgevers bij hun zoektocht naar goed personeel.

Noordoost-Brabant is de eerste arbeidsmarktregio die op deze schaal werk maakt van scholing van laaggeschoolde mensen. Deze unieke samenwerking kwam tot stand in AgriFood Capital Werkt!, het arbeidsmarktprogramma van AgriFood Capital. Lees hier het persbericht.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?