Noordoost-Brabantse gemeenten maken zich op voor Brabantse foodjaar 2018

6 februari 2018

Nieuws

Nog een paar weken en dan barst het Brabantse foodjaar los. Op 1 maart a.s. wordt Brabant Europese Regio van de Gastronomie feestelijk afgetrapt op CHV de Noordkade in Meierijstad.

In de aanloop hiervan borrelt en bruist het al volop in Noordoost-Brabant. Zo organiseerden bijvoorbeeld Oss, Uden en Meierijstad bijeenkomsten voor ondernemers en/of het brede publiek. Landerd trekt op samen met de andere Maashorstgemeenten en ook Land van Cuijk heeft een programma in de steigers. En eerder kondigde 's-Hertogenbosch aan grootse plannen te hebben.

De Brabantse ondernemers, regio’s en gemeenten staan samen garant voor een spetterend jaarprogramma. Hierin draait alles om voedselinnovatie en voedselbeleving, dat waar Brabant van oudsher in uitblinkt.

Als mede-initiatiefnemer van het Brabantse foodjaar ontwikkelde AgriFood Capital samen met ondernemers het innovatieprogramma We Are Food 2018. Tien maanden lang staan 10 thema's centraal waarin Brabant voorop loopt. Ofwel: de 'Brabantse Keukens'. Voor bezoekers en inwoners maakte Visit Brabant samen met ondernemers en andere partijen het inspirerende Brabant Celebrates Food. Het Brabantse foodjaar wordt 'gevoed' door de provincie Noord-Brabant.


Meedoen? Ga naar www.wearefood.nl of www.brabantcelebratesfood.nl.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?