Onderwijs bijt zich vast in vernieuwing van het voedselsysteem

8 november 2019

Nieuws

Dat het hard nodig is om voedsel duurzamer te produceren, weten we. Maar daar zijn goed opgeleide professionals voor nodig. Dat vraagt om andere opleidingen en ook om samenwerking tussen onderwijsinstellingen, overheden en bedrijven.

Kennispact MBO Brabant, HAS Hogeschool, FoodUp! Brabant en ZLTO zetten samen de schouders onder de voedseltransitie in het onderwijs. De kick-off van deze samenwerking was op 7 november jl. op de bijeenkomst Brabant Eet (Beet) in ’s-Hertogenbosch. Samen willen de partijen een nieuw voedselsysteem in Brabant ontwikkelen waarin gezond, eerlijk, duurzaam en lekker eten centraal staat. Eten dat goed is voor mens, dier en omgeving. Een systeem waarin producenten waardering en een eerlijke prijs krijgen.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?