Ontbijtsessies DI scan smaken naar meer

28 februari 2019

Nieuws

Veel werkgevers hebben moeite om het onderwerp duurzame inzetbaarheid concreet vorm te geven. Om organisaties in Noordoost-Brabant hierbij te helpen, heeft AgriFood Capital in samenwerking met VNO-NCW Brabant Zeeland de ‘DI-scan’ ontwikkeld. Met dit gratis online instrument worden bedrijven getoetst op 18 aspecten van duurzame inzetbaarheid.

De lancering van de DI-scan vond vorige maand plaats tijdens drie ontbijtsessies: bij Vion in Boxtel, DRT Vloeren in Oss en VTS in Boxmeer. Ruim 60 deelnemers, afkomstig van 45 bedrijven uit de regio, maakten kennis met deze aanpak. Ze kregen toegang tot een digitaal dashboard vol tips om de inzetbaarheid van hun medewerkers te verbeteren. De uitkomst van de scan ging mee in een uitgebreid rapport om ook met collega’s te bespreken.

De totale DI-database liet zien hoe de bedrijven scoorden op de getoetste aspecten van duurzame inzetbaarheid. Tijdens de sessies, die in een mum van tijd vol zaten, viel al snel op hoe goed de bedrijven van elkaar kunnen leren op dit vlak. Vanwege het grote succes worden vanuit AgriFood Capital Werkt! daarom de komende periode extra ontbijtsessies georganiseerd. Houd hiervoor de website van AgriFood Capital en social media-kanalen in de gaten.

Werkgevers die gebruik willen maken van de DI-scan kunnen naar www.duurzaaminzetbaar-nob.nl. Deelname is gratis. Ook is een intakegesprek mogelijk waarin alle mogelijkheden worden besproken. Stuur hiervoor een bericht naar roos@vnoncwbrabantzeeland.nl.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?