Ontwerp NOVI biedt kansen voor Peelregio

20 juni 2019

Nieuws

Oost-Brabant kan intensief gaan samenwerken met het Rijk bij de transitieopgaven voor de veehouderij en het vitaliseren van het platteland. Dat staat in de Ontwerp Nationale Omgevingsvisie (NOVI) die op 20 juni is gelanceerd.

Regio Noordoost Brabant, Metropoolregio Eindhoven, Noord- en Midden Limburg en het Waterschap Aa en Maas gaan nu voor deze ‘Peelregio’ samen een ontwikkelingsplan opstellen. Ze schrijven dat in een gezamenlijke brief aan Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Nu Oost-Brabant als NOVI-gebied is aangewezen, biedt dit mogelijkheden om de grote maatschappelijke opgaven voor dit gebied in een samenhangend geheel op te pakken. Binnen de opgave van de transitie van de landbouw kan AgroProeftuin de Peel hierdoor een extra impuls krijgen. Deze proeftuin werd onlangs ook al in het Realisatieplan Visie LNV als ‘experimenteergebied’ aangewezen.

Lees meer over Oost-Brabant als NOVI gebied in het gezamenlijke persbericht van de betrokken organisaties.

 

 

minister Ollongren presenteert de Ontwerp Nationale Omgevingsvisie

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?