Open Doors for Talent: MBO-leerlingen op toer langs foodbedrijven

20 juni 2017

Nieuws

In contact komen met jong talent uit de regio. Dat is het doel van Open Doors for Talent. Tijdens Dutch Agri Food Week van dit jaar openen foodbedrijven in Noordoost-Brabant hun deuren voor MBO-leerlingen uit jaar 1 en 2. De leerlingen gaan per bus op toer langs deze bedrijven. Ze krijgen de kans om interessante bedrijven in de regio te bezoeken. Dat helpt bij het maken van keuzes voor (vervolg)opleiding en beroep.

De leerlingen leren het bedrijf kennen, de werkzaamheden, productieproces, de producten en de mensen. Ze kunnen ervaringen uitwisselen met jonge medewerkers. En aan praktijkcases werken.

De eerste grote bedrijven uit de agrifood sector hebben inmiddels hun medewerking toegezegd, evenals de MBO-instellingen in Noordoost-Brabant. Initiatiefnemer van Open Doors for Talent is AgriFood Capital Werkt!. Voor meer informatie: Jos van Asten j.vanasten@agrifoodcapital.nl.
 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?