Procesoperator beste kansberoep op MBO-niveau

25 januari 2018

Nieuws

Procesoperator is momenteel het beste kansberoep op MBO-niveau. Dat blijkt uit recent onderzoek van het UWV in samenwerking met Maastricht University. Afgestudeerden met deze opleiding hebben de beste baanperspectieven. Vooral in Noordoost-Brabant is de vraag naar procesoperators ongekend hoog. Dat kan ook bijna niet anders want deze regio wordt gekenmerkt door veel maakindustrie.

Het onderzoek bevestigt het nut en de noodzaak van het Noordoost-Brabantse procestechniek-initiatief dat een aantal jaar geleden door bedrijven en onderwijsinstellingen met vooruitziende blik is gestart. Zij sloegen de handen ineen om het onderwijs in de procestechniek naar een hoger plan te tillen. Dat gebeurde met betrokkenheid van AgriFood Capital Werkt!, het arbeidsmarktprogramma van AgriFood Capital. Kijk voor de aangesloten bedrijven en scholen op de website van Procestechniek Noordoost-Brabant www.whatsprocess.nl.

Lees meer in het persbericht over de baanperspectieven op MBO-niveau in procestechniek.  
 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?