Proefboerderij KI Beers op weg van ki-station naar circulaire eiwitcampus

12 februari 2019

Nieuws

Een broedplaats voor lokaal ondernemerschap en kennisontwikkeling. Een circulaire, zelfvoorzienende proefboerderij waar nieuwe voedselproductiesystemen worden getest. Dat is het toekomstbeeld van het voormalige ki-station in Beers, bedacht door architect Marco Vermeulen, specialist buitengebied Raymond Derks en ondernemer Marco Smits.

Het concept werd vorig jaar uitgeroepen tot één van de winnaars van de prijsvraag Brood en Spelen. Deze maand presenteerden de bedenkers in het provinciehuis de uitwerking van hun vooruitstrevende plannen. KI Beers is opgezet volgens een open innovatiemodel. Het wordt een broedplaats voor ondernemers, startups, kennisinstellingen en overheden. Een landbouwgebied waar wonen, studeren en recreeren elkaar niet in de weg zitten maar elkaar juist versterken. AgriFood Capital was vanaf het begin vanuit AgroProeftuin de Peel betrokken bij het de ontwikkeling van de plannen. 

De volgende stap is de transformatie van de gebouwen en het erf zodat de eerste gebruikers echt aan de slag kunnen. Kijk voor meer informatie op de website van Brood en Spelen.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?