Proeflocatie agrarische vernieuwing zoekt ondernemers

4 september 2017

Nieuws

Proeflocatie Agro As de Peel heeft ruimte voor nieuwe proeven. Ondernemers die innovaties op het gebied van voedsel en biobased productie willen testen, nodigen we uit om hun plannen aan te melden.

Eerder dit jaar zijn op deze proeflocatie ondernemers samen met onderzoeksinstellingen gestart met het telen van de alternatieve gewassen sorghum en industriële hennep. Hierbij wordt ook het effect op de bodem gemeten. Daarnaast verkent de gemeente Landerd met een ondernemer de mogelijkheden voor een biomassaproductie-systeem dat goed past bij de omliggende natuur en het landschap. Ondernemers met plannen voor agrarische vernieuwing kunnen contact opnemen met Michiel Ytsma via michiel.ytsma@uden.nl

Proeflocatie Agro As de Peel draagt bij aan de ambitie van AgriFood Capital om Noordoost-Brabant te ontwikkelen tot het voorbeeldgebied van duurzame primaire productie. In het gehele gebied werken een groot aantal partijen aan de overgang naar duurzame, innovatie landbouw: de gemeenten Boekel, Mill & Sint Hubert, Sint Anthonis, Landerd, Uden en de lokale ZLTO’s, het waterschap Aa en Maas, de Brabantse Milieufederatie, HAS Hogeschool, de provincie Noord-Brabant en Agrifood Capital. De focus ligt op agrarische vernieuwing, bodemverbetering en landschaps- en natuurontwikkeling. 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?