Proeflocatie Agro As de Peel naar volgende fase

20 september 2018

Nieuws

Met de uitbreiding van 10 hectare naar ca. 35 hectare gaat Proeflocatie Agro As de Peel naar een volgende fase. Op 28 september a.s. zetten Noordoost-Brabantse bestuurders uit de kopgroep Transitie Landbouw onder leiding van burgemeester Marnix Bakermans en Mary Fiers, directeur van het Groen Ontwikkel Fonds Brabant, een handtekening onder een uniek natuurplan.

De kern van dit plan is een herverdeling van de beschikbare gronden in het proeflocatiegebied. Grond van het Groen Ontwikkel Fonds Brabant wordt aan de Proeflocatie toegevoegd. Voorwaarde is dat in het Agro As de Peel gebied op een andere plaats nieuwe natuur wordt gerealiseerd. Het gaat om minimaal 30 hectare en maximaal 54 hectare nieuwe natuur. Natuur en landbouw komen door deze unieke 'uitruil' beide als winnaars uit de bus.

Met deze uitbreiding kan het gebied aan de Middenpeelweg zich verder ontwikkelen tot een belangrijke regionale Proeflocatie op gebied van de voedselproductie van de toekomst. Met nieuwe kansen voor kringlooplandbouw, alternatieve teelten en technieken en nieuwe bedrijvigheid. Agro As de Peel biedt ruimte die nodig is om uitvoering te geven aan de onlangs gepresenteerde toekomstvisie van landbouwminister Carola Schouten.

Het natuurplan komt komende week nog in de laatste colleges van de direct betrokken gemeenten aan de orde. Lees het recente interview in Brabants Dagblad met wethouder Ben Brands, wethouder Landerd en bestuurlijk trekker van Agro As de Peel.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?