Provinciale lening voor Het Familievarken

2 april 2018

Nieuws

De provincie Noord-Brabant geeft een lening van 550.000 euro voor de ontwikkeling van het varkensstalconcept ‘Het Familievarken’. Dit diervriendelijke stalsysteem van het bedrijf Big Developments is ontwikkeld vanuit het natuurlijke gedrag van varkens. Zeugen, biggen en mestvarkens lopen los en eten zoeken ze al wroetend in de stal. Hun behoeftes doen ze niet in hun hok maar op een toilet. 

Het stalconcept bevat veel nieuwe innovaties en slimme technieken die niet of nauwelijks toegepast worden in bestaande stallen. Het Familievarken produceert hierdoor nauwelijks geur of ammoniak en levert gezond en lekker varkensvlees op. De stal voldoet aan alle (toekomstige) milieueisen en is een belangrijke stap op weg naar een emissieloze veehouderij.

Boekel treft de voorbereidingen voor de bouw van het eerste prototype in de gemeente. AgriFood Capital heeft het initiatief vanaf de start communicatief en financieel ondersteund. Dit heeft onder andere geleid tot de eerste contacten met Boekel. De provincie steunt Het Familievarken omdat het concept bijdraagt aan versnelde verduurzaming van de veehouderij in Brabant. Lees meer in het persbericht.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?