Regio Noordoost-Brabant onderschrijft slotakkoord Klimaattop Zuid

7 juni 2018

Nieuws

Op 4 juni jl. kwamen maar liefst 800 afgevaardigden van overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bij elkaar op de Klimaattop Zuid in Breda. Ook de Regio Noordoost-Brabant, de overheidssamenwerking in AgriFood Capital, was vertegenwoordigd. 

Tijdens deze Top maakten de deelnemers samen afspraken over acties om klimaatverandering het hoofd te bieden en slimmer om te gaan met energie. Deze afspraken werden vastgelegd in het slot- en startakkoord Klimaatstroom Zuid.

Burgemeester Marieke Moorman nam het slotakkoord in ontvangst namens de regio Noordoost-Brabant. Zij is bestuurlijk trekker en voorzitter van de kopgroep Energie & Klimaat van de regionale samenwerking. Harry van Rooijen, wethouder van Meierijstad, had tijdens de Top de gezamenlijke klimaataanpak in Noordoost-Brabant gepresenteerd 

Kijk hier voor een verslag en foto’s van de Klimaattop Zuid.
 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?