Regiodag Noordoost-Brabant in teken van ‘samen’

4 oktober 2018

Nieuws

Zo’n 60 bestuurders van de Regio Noordoost-Brabant, de overheidssamenwerking in AgriFood Capital Noordoost-Brabant, verzamelden zich op 20 september jl. in Uden voor de driemaandelijkse Regiodag. De dag begon met het dramatische bericht over het spoorwegdrama in Oss. De Regio betuigde daarbij steun aan alle inwoners en betrokken bestuurders van Oss. Zij moesten de Regiodag direct verlaten om in Oss hun rol te vervullen.

Samenwerkingsexpert Maarten Hageman hield vervolgens een inleiding over succesvol strategisch samenwerken. De aanwezigen verdiepten zich in de succesfactoren voor de regionale samenwerking in Noordoost-Brabant.

Hierna kwamen de inhoudelijke thema’s aan de orde. Onder andere is besproken dat met de heersende krapte op de arbeidsmarkt, de Regio de samenwerking tussen gemeenten ook vanuit economisch oogpunt kan stimuleren en faciliteren. Zo zetten ze samen de schouders onder de talentontwikkeling voor zelfstandigen zonder personeel (ZZP). Ook ligt er een opgave bij de gemeenten zelf om de samenwerking tussen economie en arbeidsmarkt te verbeteren.

Verder stond het Natuurplan Agro As de Peel op de agenda. Voor de uitbreiding van 10 naar 35 hectare proefgebied voor de transitie in de landbouw moet er minstens evenveel nieuwe natuur in de directe omgeving wordt ontwikkeld.

Om de vernieuwingen in de landbouw in de regio een boost te geven, heeft de triple-helix samenwerking AgriFood Capital een voorstel ingediend bij het kabinet hoe dit met medewerking en medefinanciering van het Rijk voor elkaar te krijgen. Dit is met de bestuurders verder besproken.

De volgende Regiodag vindt plaats op 22 november 2018, ook in Uden. 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?