Regiodag vol spijkers met koppen

30 november 2018

Nieuws

Op 22 november jl. kwamen de Noordoost-Brabantse bestuurders bij elkaar in Uden voor de driemaandelijkse Regiodag. Hier werden goede afspraken gemaakt. Niet alleen tussen de gemeenten maar ook samen met de gedeputeerden Christophe van der Maat, Erik van Merrienboer en Annemarie Spierings van de provincie Noord-Brabant.

Tot die afspraken behoorde het regionaal uitvoeringsprogramma met 3,9 miljoen subsidie van de provincie. Ook kwamen de verbetertrajecten rondom N264 (Uden-Haps), N605 (Boekel-Uden), verbindingsweg N279 (afslag Keldonk – bedrijventerreinen Veghel-West), N65 en de Maaslijn aan bod. Daarnaast heeft de regionale lobby met het bedrijfsleven voor de A50 tot een BO-MIRT traject A50 Nijmegen-Eindhoven geleid.

Als dienstverlening naar bedrijven die een vestigingslocatie zoeken, komt er website met alle beschikbare bedrijfskavels in de regio. Voor huisvesting voor arbeidsmigranten gaat de Regio samen optrekken met de provincie. Daarnaast is er overeenstemming bereikt tussen de gemeentelijke bestuurders over de visie ‘Regionaal Perspectief op Wonen’ van de subregio’s Land van Cuijk en Noordoost-Brabant-West.

Tot slot loopt in 2020 de huidige Strategische Agenda van de Regio Noordoost Brabant en de overheid-ondernemers-onderwijs (3O) samenwerking Agrifood Capital Noordoost Brabant uit 2014 af. Voor een volgende periode zal een nieuwe agenda worden opgesteld. Met de bestuurders is de weg naar deze nieuwe agenda besproken en hoe dit te organiseren. De gemeenteraden worden hierover binnenkort via een raadinformatiebrief geïnformeerd.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?