Regionale samenwerking groenafvalstromen van start

29 november 2019

Nieuws

In AgroProeftuin de Peel gaan ondernemers en gemeenten in Noordoost-Brabant afval van natuuronderhoud en groenbeheer inzetten voor bodemverbetering. Hiervoor moet de verwerking van het groenafval wel goed georganiseerd worden. Dat hebben alle betrokken partijen vastgelegd in een intentieovereenkomst. De HAS Hogeschool en Wageningen UR doen in dit project onderzoek naar het effect van de reststomen op de bodem.

Een gezonde bodem is belangrijk voor zowel landbouw als natuur. Planten zijn daardoor beter bestand tegen ziekten en boeren hebben minder mest en bestrijdingsmiddelen nodig om hun gewassen gezond te houden. Ook kan de omgeving beter tegen zowel droogte als wateroverlast doordat de grond beter vocht vasthoudt. Het (her)gebruik van reststromen uit de regio past ook helemaal bij de principes van kringlooplandbouw.

Meer over dit project kun je lezen op de website van AgroProeftuin de Peel.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?