Regiotour raden afgetrapt in Meierijstad

7 september 2018

Nieuws

Om gemeenteraden meer te betrekken bij de regionale samenwerking in AgriFood Capital Noordoost-Brabant worden de komende maanden alle aangesloten gemeenten bezocht. De bijeenkomsten zijn bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan, resultaten en ervaringen te delen en vragen te beantwoorden.

Op 6 september jl werd deze ‘Regiotour’ afgetrapt bij de raad in Meierijstad. In het bestuurscentrum in Sint Oedenrode waren zo’n 40 raadsleden aanwezig.

Bram Voets uit Schijndel vertelde wat de regionale samenwerking voor hem als ondernemer betekent. Wethouder Jan Goijaarts ging nader in op de bijdrage van de gemeente aan AgriFood Capital en vice versa. Hij liet daarbij onder andere een aantal concrete resultaten voor Meierijstad zien. Daarna nam Regiomanager René Peerenboom de aanwezigen mee in de urgentie van regionaal samenwerken, de maatschappelijke en economische ambities voor Noordoost-Brabant, de (werk)organisatie en de rol van de raden. Na afloop was er gelegenheid om vragen te stellen.

De komende maanden worden alle gemeenten en waterschappen in AgriFood Capital Noordoost-Brabant op deze manier aangedaan. Deze Regiotour ('rondje langs de raden’) wordt georganiseerd in overleg met de burgemeesters, colleges en griffiers. De reacties op de eerste bijeenkomst in de regio waren positief.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?