René Peerenboom Regiomanager Noordoost-Brabant & Jules Goris regionaal strateeg

22 maart 2018

Nieuws

Per 1 mei a.s. wordt René Peerenboom de nieuwe Regiomanager Noordoost-Brabant. Jules Goris is inmiddels gestart als strategisch adviseur van de regionale samenwerking. Burgemeester Jack Mikkers, voorzitter van de Regio Noordoost-Brabant & AgriFood Capital, stelt beiden graag voor. 

“Hierbij wil ik u laten weten dat vanaf 1 mei aanstaande een bekend gezicht aan de slag gaat als regiomanager Noordoost Brabant, René Peerenboom. De regio kent hem als wethouder van de gemeente Uden. Zijn vertrek daar was al aangekondigd. Ik kondig hem nu graag aan als de nieuwe regiomanager van de regio Noordoost Brabant. De publieke zaak ligt René al van jongs af aan na aan het hart. Het liefst werkt hij in het openbaar bestuur en aan organisatieverbetering. 

Daarnaast is Jules Goris gestart als regionaal strateeg. Jules is voormalig hoofd Concernstrategie van de gemeente 's-Hertogenbosch en de gemeente 's-Hertogenbosch stelt hem voor 0,8 fte ter beschikking aan de regio. Jules ziet er naar uit om de regio op strategisch niveau nader te profileren en gaat als eerste aan de slag met de voorbereiding van een regiodeal met het kabinet.

Als voorzitter van de regionale samenwerking ben ik blij met de komst van René en Jules naar de regio. De regionale samenwerking staat in de belangstelling en kent een aantal inhoudelijke en bestuurlijke uitdagingen. Die vragen om een volgende stap in de ontwikkeling van de regionale en triple helix samenwerking. Dus een goed moment om René en Jules binnen AgriFood Capital aan de slag te laten gaan. René brengt veel regionale kennis en ervaring met zich mee vanuit het wethouderschap. Jules komt als ervaren regionaal strateeg de samenwerking verrijken. De bestuurlijke en triple helix samenwerking krijgt zo in combinatie met de huidige directeur Roel Schutten een sterke aanvoering."

Hun eerste reacties op de aanstellingen:

René: "Graag ga ik me inzetten om goede resultaten voor onze regio te bereiken. Er liggen enorme kansen. Als belangrijkste opgaven voor mij zie ik om de verbinding tussen werkorganisatie, bestuur en gemeenteraden te versterken, het draagvlak te vergroten en het verbeteren van de regionale overheidsorganisatie. De uitdagingen die er liggen ga ik graag aan, samen met het bestuur, de ambtenaren en niet te vergeten het hele netwerk van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden in AgriFood Capital. Mijn handen jeuken!"

Jules: “Ik wil mijn kennis, opgedaan in de verschillende netwerken waarin de gemeente 's-Hertogenbosch participeert graag inzetten voor de regio. Ik zie er een uitdaging in om de regio in Den Haag en Brussel beter voor het voetlicht te krijgen en de samenwerking met buurregio's te versterken”.

Jack Mikkers, voorzitter van de Regio Noordoost-Brabant & AgriFood Capital

 

Links: René Peerenboom, rechts: Jules Goris 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?