Robot-team Cadmes Creators wint prijs op internationaal toernooi

6 juli 2017

Nieuws

FIRST LEGO League team Cadmes Creators heeft vorige maand zeer goed gepresteerd op het International Open Championship in Bath, Engeland. Bij dit internationale robotica-toernooi won het Udense team de tweede prijs in de categorie “teamwork”. In de robotwedstrijd haalden ze een welverdiende 12e plaats. Er deden in totaal 93 teams mee uit 37 verschillende landen.

Cadmes Creators bestaat dit jaar uit vijf kinderen uit Uden: Job (13), Puck (13), Gijs (12), Joyce (12) en Stan (12). De kinderen zitten op Gymnasium Bernrode, Udens College en basisschool Sint Jozef. Het team is enkele jaren geleden begonnen als naschoolse activiteit op basisschool Sint Jozef in Uden. Inmiddels is het een volledig zelfstandig team.

Cadmes Creators wordt, naast andere techniek-teams, al 10 jaar actief begeleid door Techniek=Troef en TechXperience, onderdelen van AgriFood Capital Werkt!. Deze netwerkorganisaties promoten het gebruik van techniek in bedrijfsleven en onderwijs. Dat is nodig want de ontwikkelingen rond robotisering, digitalisering en big data zullen een steeds grotere impact hebben op banen en onderwijs. Digitalisering van de arbeidsmarkt is dan ook een belangrijk thema van AgriFood Capital Werkt!.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?