Samenwerkingsmogelijkheden voor Nederlands bedrijfsleven met Vietnam

29 maart 2017

Nieuws

Van 19 t/m 23 maart jl. namen HAS Hogeschool, de gemeente Oss en AgriFood Capital gezamenlijk deel aan een agrifood-handelsmissie naar Vietnam. Deze stond onder leiding van Marjolijn Sonnema, Directeur Generaal Agro en Natuur van het Ministerie van EZ. De missie richtte zich op agri-, tuinbouw- en waterkansen in de Vietnamese markt. Nederland werd hierbij gepositioneerd als agri-, kennis- en innovatieland.

Met overheden, universiteiten en bedrijven is gesproken over de toepassing van technologie die in ons land is ontwikkeld in de veehouderij en landbouw. En de kennis en scholing van ondernemers en medewerkers in Vietnam die dit vraagt. Daarnaast is er belangstelling getoond voor samenwerking met bedrijven en instellingen uit Nederland - en daarmee ook mogelijk uit onze regio - bij de aanpak van voedselverspilling. Er zijn verbetermaatregelen mogelijk in opslag, distributie en transport van agrarische producten direct na de oogst.

De komende periode worden de samenwerkingsmogelijkheden verder uitgewerkt in projectvoorstellen. Het Ministerie van EZ zal waar mogelijk en nodig hierin ondersteuning bieden. Bedrijven die hiervoor belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met AgriFood Capital.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?