Schouten op binnenlandse handelsmissie voor regio- en streekproducten

7 augustus 2019

Nieuws

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit presenteert in een Kamerbrief voorstellen om de afzet van regio- en streekproducten te bevorderen. Zo wil ze samen met de provincies een binnenlandse handelsmissie organiseren om de waardering voor Nederlandse streek- en regioproducten te vergroten.

De handelsmissie is bedoeld om de verbinding tussen boeren, natuurbeschermers en burgers te versterken. Doordat ze elkaar beter leren begrijpen, kunnen ze samen toewerken naar een systeem van duurzaam voedsel produceren en consumeren.

Op de agenda staat ook het aanpakken van knelpunten in wet- en regelgeving voor de veelal kleinschalige producenten. Daarnaast gaat de minister in gesprek met supermarkten om meer regioproducten in de schappen te krijgen. Naast ondersteuning van korte keten initiatieven maakt ze zich ook hard voor voedselonderwijs en een eerlijke prijs voor de producent. 

De Kamerbrief is een reactie op de initiatiefnota ‘Verbinding boer(in)-burger. Voedsel dichtbij’ van Tweede Kamerlid Dik-Faber. Lees er meer over de website van Rijksoverheid.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?