September is de maand van Samen Voedsel Produceren

3 september 2018

Nieuws

De We Are Food-september maand staat geheel in het teken van Samen Voedsel Produceren. Het Brabantse initiatief Herenboeren staat in de spotlights. De hele maand worden evenementen georganiseerd om iedereen uit de regio op een laagdrempelige, smaakvolle en leerzame manier kennis te laten maken met de duurzame en innovatieve beweging die Herenboeren is. Voorbeelden hiervan zijn pop-up diners op bijzondere locaties, rondleidingen, picknicks en informatieavonden. 

Herenboeren zijn ‘gewone mensen’ die grip willen op hun voedsel, en samen een duurzame, coöperatieve boerderij oprichten. Ze hebben een boer in dienst die het land en de dieren verzorgt en zorgt voor de oogst. Op landgoed Wilhelminapark in Boxtel ligt de eerste en tot nu toe enige draaiende Herenboerderij van Nederland. Op 30 augustus jl. bekrachtigden drie Brabantse Herenboeren initiatieven uit de regio’s Breda, Tilburg en Helmond hun samenwerking met Stichting Herenboeren Nederland. Ook in andere delen van het land ontstaan nu Herenboeren locaties. 

Voor een overzicht van alle evenementen in deze We Are Food themamaand zie Herenboeren.nl.

We Are Food is het innovatieprogramma in het kader van Brabant, European Region of Gastronomy 2018. Dit programma wordt uitgevoerd door AgriFood Capital en mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant. 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?