Smart Regions versterken innovatie in Europa

8 juni 2017

Nieuws

Op 1 en 2 juni jl. vond de internationale Smart Regions conferentie Maximising Europe’s innovation potential plaats in Helsinki. Zo’n 800 afgevaardigden van nationale, regionale en lokale overheden en clusterorganisaties uit heel Europa waren aanwezig. Ook AgriFood Capital was vertegenwoordigd. Twee dagen lang werden best practice, ervaringen en verbeterpunten rond de implementatie van de ‘smart specialisation policies’ met elkaar gedeeld.

De conferentie leverde waardevolle aanknopingspunten op voor de invulling van de smart specialisation policy voor Noordoost-Brabant. Deelname aan zogenaamde S3-platforms kan de innovatie in agrifood versnellen. Deze versnelling wordt ingezet door samen te werken met andere Europese regio’s. AgriFood Capital richt zich hierbij vooral op de platforms in hightech in agrifood, traceability & big data en food, gastronomy & new technologies. Meer informatie over de conferentie is te vinden op de conferentiewebsite

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?