Snelfietsroute ’s-Hertogenbosch – Eindhoven stapje dichterbij

14 maart 2018

Nieuws

De gemeenten Best, Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Vught en Boxtel willen samen een nieuwe snelfietsroute tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven aanleggen. De verantwoordelijke wethouders hebben hiervoor vandaag een intentieovereenkomst getekend.

In 2014 hebben de gemeenten en de provincie Noord-Brabant binnen het programma ‘Fiets in de Versnelling’ een analyse uitgevoerd naar de meest kansrijke snelfietsroutes in de provincie. Het traject ’s-Hertogenbosch – Eindhoven was er één van. In de jaren daarop zijn voor dit traject drie varianten uitgewerkt. Voor de voorkeursvariant is nu een intentieovereenkomst getekend. De volgende stap is een bestuurlijke overeenkomst tussen de gemeenten en de provincie met het exacte route, planning, kosten en communicatieplan.

De nieuwe snelfietsroute past in de mobiliteitsagenda van de regionale samenwerking in AgriFood Capital met als doel: schonere en betere mobiliteit in de regio. De genoemde onderzoeken zijn uitgevoerd binnen het Regionaal Uitvoeringsprogramma GGA Noordoost-Brabant met co-financiering van AgriFood Capital en de provincie.

Lees in eerder interview met gedeputeerde Christophe van de Maat over de samenwerking tussen AgriFood Capital en de provincie op gebied van mobiliteit. Kijk hier voor de plannen voor snelfietsroutes in Brabant.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?