Sneller op de fiets van Oss naar Uden en van Uden naar Veghel

19 maart 2018

Nieuws

De gemeenten Bernheze, Uden en Meierijstad willen samen een snelfietsroute aanleggen om snel van Oss via Heesch en Nistelrode naar Uden en van Uden naar Veghel te kunnen fietsen. De verantwoordelijke wethouders van de drie gemeenten tekenden hiervoor op 15 maart jl. een intentieovereenkomst.

De snelfietsroutes moeten automobilisten stimuleren om met de fiets naar hun werk of andere bestemmingen te gaan. Deze nieuwe routes zorgen voor een goed alternatief voor het woon-werkverkeer op de A50. Het onderzoek naar kansrijke trajecten hiervoor is mede mogelijk gemaakt door de overheidssamenwerking in AgriFood Capital.

Voorkeurstracé
Het voorkeurstracé loopt via de Noorderbaan, Kerkveld, Hoogstraat ten noorden van Nistelrode langs de A50 naar Bernhoven en sluit aan op de centrumring in Uden. Het tracé naar het centrum van Veghel loopt vanaf de centrumring in Uden naar de fietsbrug over de N264, langs de Corridor, langs het Duits Lijntje bij Mariaheide via ’t Ven en het Gazellepad naar bedrijventerrein De Dubbelen.

Ook snel van ’s-Hertogenbosch naar Eindhoven
Snelfietsroutes dragen bij aan de strategische agenda van Agrifood Capital als gezonde en duurzame voedingsbodem voor een goed werk-, woon-, en leefklimaat. De dag vóór de genoemde intentieverklaring werd nog een belangrijke stap gezet op weg naar een snelfietsroute tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.

De (snel)fiets is een mooie kans om te werken aan klimaat, energie en gezondheid. Werkgevers krijgen hulp bij hun mobiliteitsaanpak van het Brabants Mobiliteitsnetwerk. Kijk hier voor de plannen voor snelfietsroutes in Brabant.

Ondertekening intentieverklaring

V.l.n.r. wethouder Van Rooijen (Meierijstad), wethouder Van Merwerode (Uden), wethouder Wijdeven (Bernheze).

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?