Stedelijk voedselbeleid leidt zichtbaar tot resultaten

4 oktober 2018

Nieuws

11 Nederlandse steden en het Rijk werken in de zogeheten ‘Citydeal Voedsel op de Stedelijke Agenda’ samen om hun ambities in food te versterken. Deze partijen willen investeren in innovatieve food-bedrijven, voedselonderwijs, voedsel in de openbare ruimte en gezonde voeding voor inwoners.  

Onlangs presenteerden de samenwerkende partijen twee nieuwe tools: een online ‘receptenboek’ met inspirerende oplossingen voor stedelijke voedseluitdagingen en een overzicht van alle Agrifoodlabs in Nederland. Dit overzicht is voor ondernemers die faciliteiten zoeken.

Beide resultaten laten zien dat Noordoost-Brabant voorop loopt in innovatie: vier projecten uit de Citydeal steden ’s-Hertogenbosch en Oss worden als ‘voorbeeldrecept’ gepresenteerd. In het overzicht van AgriFoodlabs zijn Landerij van Tosse (Oss), en HAS ConsumerLab en Grow Campus (’s-Hertogenbosch) opgenomen. Met name Grow Campus wordt gepositioneerd als een breed experimenteercentrum voor bedrijven. Voor de uitbreiding met een nieuw lab, het Datalab Agrifood, is onlangs OPZuid subsidie aan Grow Campus toegekend.

AgriFood Capital Noordoost-Brabant is via de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Oss aangehaakt bij de Citydeal Voedsel op de Stedelijke Agenda.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?