Studenten promoten nieuwe opleiding ‘food specialist’

8 mei 2017

Nieuws

Om de nieuwe opleiding ‘food specialist’ te promoten, organiseerden leerlingen van ROC de Leijgraaf vorige maand in Oss een echte 'food hall'. Deze werd geopend door burgemeester Wobine Buijs. Zo'n 125 VMBO-scholieren konden kennis maken met producten van de bedrijven die bij de opleiding zijn betrokken.

ROC de Leijgraaf is de eerste MBO-instelling die deze opleiding gaat aanbieden. Bedrijven schrijven mee aan het lesmateriaal, verzorgen gastlessen en bieden stageplaatsen. Door deze samenwerking met het bedrijfsleven sluit de opleiding aan bij de vraag naar goed gekwalificeerd personeel. Een food specialist-diploma betekent een grotere kans op een baan. Onder jongeren is er al veel belangstelling voor deze praktijkgerichte opleiding.
 

 

 

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?