Terugblik Regiotour raden in september

21 september 2018

Nieuws

In navolging van Meierijstad begin september, zijn deze maand ook gesprekken geweest met de raden van de gemeenten Mill & Sint Hubert, ’s-Hertogenbosch en Vught. In totaal waren hierbij ruim 120 raads- en burgerleden aanwezig.

Ondernemers vertelden wat de regionale samenwerking in Noordoost-Brabant voor hen concreet oplevert of heeft opgeleverd. Bestuurders legden uit hoe regionale samenwerking helpt om lokale ambities waar te maken. Maar ook in welke programma’s en projecten lokale bestuurders en ambtenaren actief zijn.  
              Meierijstad                                                                                                        Mill en Sint Hubert

 

  
                's-Hertogenbosch                                                                                           Vught

Regiomanager René Peerenboom lichtte de maatschappelijke en economische opgaven voor Noordoost-Brabant toe en de urgentie om hierin samen op te trekken. Ook werd nader ingegaan op de organisatie van AgriFood Capital Noordoost-Brabant en de rol van de raden. In de vragenrondes kwamen veelal de toegevoegde waarde, de communicatie en de resultaten van de regionale samenwerking aan bod.

Om gemeenteraden meer te betrekken bij de regionale samenwerking in AgriFood Capital Noordoost-Brabant worden in de periode september 2018 – januari 2019 alle aangesloten gemeenten bezocht. De bijeenkomsten zijn bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan, resultaten en ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. Deze Regiotour ('rondje langs de raden’) wordt georganiseerd in overleg met de burgemeesters, colleges en griffiers.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?