Themamaand EetJeBeter van start

3 mei 2018

Nieuws

In Tilburg werd op 3 mei jl. de derde themamaand van We Are Food afgetrapt: EetJeBeter. De maand mei staat geheel in het teken van gezonde voeding en gezonde leefstijl om diabetes type 2 om te keren zodat patiënten geen medicijnen meer nodig hebben. Eén op de 14 mensen heeft deze aandoening en in Brabant alleen al komen er dagelijks 24 mensen bij.

Een maand lang rijdt een speciale foodtruck langs 12 Brabantse gemeenten om diabetes type 2 patiënten op een leuke en laagdrempelige manier te stimuleren om gezonder te eten. Naast voedingsadviezen worden er kookclinics gegeven en is er bij de EMTÉ supermarkten een EetJeBeter-receptenboekje verkrijgbaar. Ook is een speciale EetJeBeter-app met recepten, tips & tricks te downloaden via de App Store of Play Store.

KeukenChef van deze themamaand is Henk Kivits, founding father van FoodforCare. EetJeBeter is een initiatief van FoodforCare, zorgverzekeraar CZ, supermarktketen EMTÉ, Maison van den Boer en IT dienstverlener SIMAC.

Kijk voor de route van de foodtruck en alle andere bijzonderheden over deze themamaand op www.eetjebeter.com.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?