Tien Nederlandse MKB-ers krijgen support van ACTTiVAte

20 november 2017

Nieuws

Afgelopen zomer konden MKB bedrijven uit vijf Europese landen een voorstel indienen in het Europese Horizon2020-project ACTTiVAte: pAn-European Clusters for Technology Transfer and new VAlue chains. Uit de in totaal 124 (complete) ingediende voorstellen werden eerder deze maand de 50 beste geselecteerd. Tien hiervan zijn afkomstig van Nederlandse bedrijven:

  • Anoxia
  • Dimaene
  • EyeSense Solutions
  • Happy Workwear
  • IXL Netherlands
  • Noldus Information Technology
  • Sense Health
  • Totem Open Health
  • Viridian Raven
  • VKON

De andere projecten komen uit Spanje, Portugal, Ierland en Polen. Alle geselecteerde projecten staan op de website van ACTTiVAte.

De top 30 beste projectvoorstellen ontwikkelen binnen een jaar een prototype van hun innovatie. De ondernemers krijgen hiervoor een subsidie van €46.000,-.. Ook worden ze ondersteund o.a. met een investment readiness training en individuele business coaching. De top 31 t/m 50 ontvangt een bedrag van €6.000,- voor de ontwikkeling van een strategisch plan (technologisch/ commercieel) voor de beoogde innovatie. Ook deze deelnemers krijgen via ACCTiVATE een toegesneden business training.  

ACTTiVAte stimuleert de technologieoverdracht tussen sectoren. Het gaat om crossovers tussen de sectoren Aerospace, AgriFood, Health en/of ICT. Elk project richt zich op de ontwikkeling van een innovatie - service of product - die bijdraagt aan de economische ontwikkeling en versterking van Europese waarde-ketens. De Nederlandse partners in ACCTiVAte zijn AgriFood Capital., Oost NL en Wageningen Economic Research.

 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?