Tijdelijke subsidieregeling voor ontwikkeltraject voor 45-plussers

15 december 2017

Nieuws

In de huidige, snel veranderende arbeidsmarkt is het voor werkenden verstandig om regelmatig na te denken over de toekomst van het beroep en hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen velen daar niet aan toe, zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden.

Om mensen een duwtje in de rug te geven, is er nu voor werkenden van 45 jaar en ouder het Ontwikkeladvies. Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden. Het gaat erom dat deelnemers actief gaan nadenken over hoe zij gezond en werkend hun pensioenleeftijd kunnen bereiken.

Voor dit ontwikkeltraject heeft Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de tijdelijke subsidieregeling loopbaanadvies opengesteld. De subsidie kan alleen worden aangevraagd door een gekwalificeerde loopbaanadviseur. De regeling loopt tot 26 maart 2018 en is uitsluitend voor mensen die tenminste 12 uur per week werken in een van de zeven beroepen:

  • administratief en secretarieel personeel, assistenten en managementassistenten;
  • cateringmedewerkers;
  • verkoopmedewerkers en medewerkers logistieke centra in de detailhandel;
  • gemeenteambtenaren, werkzaam in de domeinen burger- en publiekszaken;
  • buitengewoon opsporingsambtenaren, bedoeld in artikel 142 van het Wetboek van Strafvordering, toezichthouders en handhavers;
  • schoonmakers;
  • ambulancepersoneel en meldkamerpersoneel

Het Ontwikkeladvies sluit aan bij de activiteiten van WerkgeversServicePunt (WSP) Noordoost-Brabant, één van de uitvoeringsorganisaties van AgriFood Capital Werkt!. Neem voor meer informatie contact op met Marcel van Ras van WSP Noordoost-Brabant via mras@ibn.nl of 0413 0413 - 28 22 04.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?