Turkse delegatie Tübitak Tüsside naar AgriFood Capital

27 september 2017

Nieuws

Op 25 september j.l. brachten onderzoekers en overheidsfunctionarissen van het Turkse R&D instituut Tübitak Tüsside en DOKAP (Zwarte Zee regio) een werkbezoek aan AgriFood Capital. In opdracht van de Turkse Ministerie van Ontwikkeling onderzoekt Tubitak Tusside de mogelijkheden om de landbouw in de Zwarte Zee regio te ontwikkelen. Na een inleiding over de regio Noordoost-Brabant door Carel Nobbe presenteerde Roel Schutten de totstandkoming van een samenwerking binnen het agrifood ecosysteem in Noordoost-Brabant. De delegatie kreeg vervolgens een rondleiding in de HAS en bezocht verschillende faciliteiten waaronder de kas, klimaatkamers en milieuhal.

De delegatie was onder de indruk van het ecosysteem in Noordoost-Brabant en de triple-helix aanpak van AgriFood Capital. Vooral ook door de inbreng van de BOM en HAS Hogeschool die de samenwerking in de regio illustreerde. Het werkbezoek draagt bij aan het versterken van het internationale netwerk van AgriFood Capital. Voor meer informatie: s.maas@agrifoodcapital.nl, (inter)nationale samenwerking.

Ik wil op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen Agrifood Capital.

Ik ben ouder dan 16 jaar en ga akkoord om de nieuwsbrief te ontvangen. Voor meer informatie over je rechten, inschrijven en uitschrijven zie onze privacy verklaring.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?